Na pocetak iliti doma iliti na tam otkud ste dosli
Bas svasta - Pocetak
 

Zakoni fizike iz crtanih filmova

Na kojim se zakonima fizike temelje gibanja u crtanim filmovima?

 I. zakon
 Bilo koje tijelo koje lebdi u prostoru zadrzat ce to stanje sve dok ne postane svjesno svojeg stanja.

 Korolar: Patak Darko zakoraci s litice, ocekujuci produzetak animirane litice. Hoda zrakom sve dok ne pogleda dolje. U tom trenutku javlja se ono poznato nacelo 9,81 m/s.

 II. zakon
 Bilo koje tijelo u pokretu zadrzat ce svoje stanje kretanja sve do nagle intervencije cvrstog tijela.

 Bez obzira jesu li ispaljeni iz topa ili su jednostavno u potjeri pjesice, likovi iz crtica ce apsolutno zadrzati svoje stanje gibanja sve dok bandera ili stijena u potpunosti ne zaustave to gibanje.

 III. zakon
 Tijelo koje prolazi kroz cvrstu tvar ostavit ce u toj tvari otvor koji odgovara njegovom obrisu.

 Ovo se takoder naziva i siluetom prolaza, a fenomen je posebice izrazen kod zrtava eksplozija ili kukavica koje toliko zele pobjeci da bjeze kroz zid kuce ostavljajuci savrseni otvor u zidu. Prijetnje tvorovima ili brakom cesto kataliziraju ovakvu reakciju.

 IV. zakon
 Vrijeme potrebno da neki predmet padne dvadeset katova dolje vece je ili jednako vremenu potrebnom onome tko je taj predmet gurnuo s ruba da se spusti stepenicama i pokusa ga uhvatiti prije no sto se razbije.

 Takav je predmet uvijek neprocjenjiv, a pokusaj hvatanja neizbjezno bezuspjesan.

 V. zakon
 Strah ponistava sve zakone gravitacije.

 Psihokineticke sile su u vecini slucajeva dovoljno snazne za translaciju tijela izravno od zemljine povrsine. Sablasni sum ili odredeni zvuk prouzrocit ce uzdizanje tijela, obicno uz nosac lustera, krosnju drveta ili bilo koju uspravnu sipku. Stopala lika ili kotaci vozila ni u kom trenutku ne moraju dodirivati tlo, posebice tijekom leta.

 VI. zakon
 Povecanjem njegove brzine, tijelo moze biti na vise mjesta odjednom.

 Ovo se posebno potvrduje prilikom borbi zubima i pandzama u kojima glava lika moze izvirivati iz oblaka prasine na vise mjesta u istovremeno. Ovaj efekt takoder je izrazen i kod tijela koja su u vrtnji. Sasavi lik ima mogucnost repliciranja samog
 sebe samo pri ludackim brzinama, i moze se odbijati od zidove kako bi postigao zeljenu brzinu.

 VII. zakon
 Odredena tijela mogu proci kroz zidove oslikane tako da slice ulazu u tunel, druga ne mogu.

 Ovaj paradoks zbunjivao je generacije, ali je barem poznato da onaj tko naslika ulaz na povrsini zida kako bi prevario protivnika nece ga moci pratiti u taj teoretski prostor. Slikar biva razlijepljen od zid pri pokusaju ulaska u sliku. Ovaj je problem umjetnicke naravi, ne znanstvene.

 VIII. zakon
 Bilo koji razmjestaj macje materije nije stalan.

 Macke iz crtica dozive vise smrti no sto to tradicionalnih devet zivota dopustaju. One mogu biti raskomadane, rasjecene na pola, spljostene, pretvorene u harmoniku, ili rastavljene, ali ne mogu biti unistene. Nakon nekoliko trenutaka zmirkanja u samosazaljenju, one se ponovno napusu, produlje, sklope u jedan komad ili pretvore u cvrstu materiju.

 Korolar: Macka ce poprimiti oblik posude u kojoj se nalazi.

 IX. zakon
 Sve pada brze od nakovnja.

 X. zakon
 Tijelo koje pada sa velike visine ako u trenutku pada udari u oprugu/klackalicu/cijev u obliku slova U, pri ponovnom spinjanju popesti ce se na najmanje 5 metara vecu visinu od pocetne.

 XI. zakon
 Ventilator na kolicima okrenut prema jedru pricvrscenom na tim istim kolicima ubrzavat ce kolica u smjeru puhanja ventilatora.

 XII. zakon
 Paket dolazi u roku od 3 sekunde od trenutka slanja narudzbe.

 XIII. zakon
 Sve zivotinje imaju umjetna zubala.

 XIV. zakon
 Snaga odredene zivotinje ne ovisi o njezinoj velicini i/ili masi.

 XV. zakon
 Zivotinje uglavnom znaju pisati/citati, a neke i govoriti.