Na pocetak iliti doma iliti na tam otkud ste dosli
Bas svasta - Pocetak
 

Rijesen problem 2000

Savezna vlada Jugoslavije

Savezna vlada nagradjuje sve one koji su ucestvovali u ovom projektu. U resavanju problema 2000 u Jugoslaviji najznacajniju ulogu imao je tim strucnjaka na celu sa zemljoradnikom iz Donjeg Brijanja. On je na skupu nazvanom "Back to the future" izlozio ovaj projekat "Projekat 1900" koji je kasnije jednoglasno prihvacen.
Zemljoradnik je objasnio : "Kompjuter je veoma tesko navici da posle 1999 dolazi 2000 godina zasta su krive zemlje novog svetskog poretka koje istovremeno nastoje da nam nametnu njihov nacin resavanja problema. Medjutim, kroz iskazano jedinstvo koje smo stekli u borbi protiv Nato agresora i kroz entuzijazam svakog pojedinca, znajuci da sve vreme imamo podrsku naseg predsednika, mi smo uspeli da resimo ovaj problem". Zemljoradnik je unapredjen u cin viseg generala.
Da sve ovo nije sala uverili su se i nasi strucnjaci koji su testirali kompjuterske sisteme tako sto su upisivali novi datum: 1.Januar 1900. Primeceno je da racunari kao i programi stabilno rade. Postoje nagadjanja da ako nijedna zemlja ne prihvati "Projekat 1900", Jugoslavija ce postati jedna od najrazvijenijih zemalja u svetu ako ne i najrazvijenija u nastupajucoj 1900 godini. Jedan visoki funkcioner u vladi je primetio da se na ovaj nacin takodje vrsi usteda i u vremenu, jer se za ostvarivanje projekta Srbija 2000 dobija jos novih 100 godina...
U vezi sa tim da mnoge zemlje trose znacajna sredstva na resavanje ovog sada vec banalnog problema, Savezna vlada je uputila apel svim zemljama da se manu corava posla i da zajedno sa Jugoslavijom udju u nastupajucu 1900 godinu.