Na pocetak iliti doma iliti na tam otkud ste dosli
Bas svasta - Pocetak
 

NOVI MIROVINSKI ZAKON

Ako bude prihvacen novi zakon o mirovinama, ovako ce izgledati CRNA KRONIKA u novinama kroz 14 godina:

DA ZAHVALIMO ISKUSTVU PILOTA
Zagreb, 13. sijecnja 2024
76-godisnji pilot Croatia airlines je na posao dosao bez naocala koje je zaboravio kod kuce (dioptrija 9+; 7+), zbog cega je promasio pistu na aerodromu u Velikoj gorici.
Prinudno je sleteo na autoput pokraj Ljubljane, pri cemu je unistio 16 putnickih automobila, 4 kamiona i jedan autobus.
Samo zahvaljujuci njegovom dugogodisnjem iskustvu u ovom poslu materijalna steta nije veca.

OBAVIJESTENJE MIROVISKOG OSIGURANJA
Zagreb, 13.01.2024.
Svi koji u ovoj tekucoj godini pune 73 godine i imaju vise od 50 godina radnog staza, dobijaju subvencije za kupovinu novih invalidskih kolica. Na subvenciju imaju pravo svi koji invalidska kolica koriste na radnom mestu.

78-GODISNJI LOPOV U INVALIDSKIM KOLICIMA POBJEGAO
Karlovac, 14.sijecnja 2024.
Jucer poslijepodne je bezobrazni mladi 78-godisnjak opljackao Zagrebacku banku na Trgu bana Jelacica. Nepoznati 78-godisnjak je u invalidskim kolicima upao u banku i od sluzbenica banke zatrazio novac. Mladja sluzbenica (67-godisnja M.P.) nije se uplasila, vec je odmah alarmirala policiju.
Na mjesto dogadjaja su se dovezli 72-godisnji policajac I.Horvat i godinu dana mladji A.Peric, koji je vozio sluzbeno vozilo i nespretno parkirao u obliznju fontanu.
Bezobrazni lopov je bez plijena zbrisao u invalidskim kolicima!

76-GODISNJI PEKAR ZAMJENIO BRASNO SA GIPSOM
Gospic, 15.sijecnja 2024.
80-godisnji Ivo Grgic greskom je zamjenio gips sa brasnom. Do greske je doslo kad mu je 75-godisnji dostavljac greskom dostavio vrecice sa gipsom umjesto sa brasnom. Ivo nije mjenjao naocale vec 10-tak godina iako mu je u medjuvremenu dioptrija ljevog oka sa + 2 otisla na +13.

71-GODISNJI RADNIK PAO SA GRADJEVINSKE SKELE
Split, 13. sijecnja 2024.
Pri obnavljanju fasade ozbiljnije je povrijedjen Ive Baikoza iz Splita. Radnik je zbog nedostatka radnog iskustva pao sa gradjevinske skele na 83-godisnjeg sefa gradilista, koji je trazio svoju zastitnu kacigu zametnutu za vrijeme marende. Oba povrijedjena radnika prevezena su u bolnicu.

TIJEKOM OPERACIJE ISPALA MU ZUBNA PROTEZA
Vinkovci, 14. sijecnja 2024.
78-godisnjem kirurgu Borisu M. jucer se dogodio nemio dogadjaj.
Tijekom operacije trbusne suplijne pacijentice M.D. ispala mu je zubna proteza, sto je kirurg primjetio na gablecu. Kirurg je pacijentici M.D. zaprijetio tuzbom ako mu ne podmiri troskove za novu protezu...