Pocetak
Razglednice
Bedastoce
Free Slanje SMS-a
Melodije za mobitele
Zid za grafit
Upisite pjesme, price...
Tekstovi, izjave, grafiti
Forum
Mali Chatek
Privatne poruke!!!
Igre
Tko zeli biti milijunas
Pronadjite razlike
Geografija-pikaj i uci
Sudoku
Nagradna
Natjecanje u tetrisu
Natjecanje u mastermindu
Natjecanje u memoryu
Vicevi
SMS poruke
Smijesne slike
Kviz
UvRnUti KViZ-evi!
IQ testovi
Home
E-cards
  Graffiti wall   Write a poem, story...   Win a free game   Forum<   Shout box   Send free SMS   Ringtones   Funny texts and stories   Foolish things   Games   Championship in Tetris   Championship in Mastermind   Championship in memory   Jokes   SMS   Quiz   Funny pictures


Komentari

Natrag na price i pjesmice

i msn zaraza
Crv poliglot napada MSN korisnike


Crv se, poput virusa, kopira s jednog raeunala na drugo automatskim preuzimanjem kontrole nad postavkama u raeunalu koje prenosi informacije.

Korisnici Microsoftovog instant messaging servisa u opasnosti su od nove verzije Kelvir crva koji s korisnicima razgovara na njihovom vlastitom jeziku dok ih pretvara u nove žrtve.


Crv, poznat kao Kelvir.HI, u napadnutom sistemu samostalno prekraja jezik poruke napada, rekao je u eetvrtak David Jaros, direktor u sigurnosnoj tvrtci Akonix Systems. Ovaj crv može poslati poruke na engleskom, danskom, francuskom, njemaekom, grekom, talijanskom, portugalskom, švedskom, španjolskom i turskom jeziku.

"Izgleda da crv provjerava koji je jezik u Windowsima konfiguriran za korištenje. Ovo je prvi put da vidimo crva koji najprije provjeri postavke sistema, a zatim šalje specifienu poruku", dodao je on.

Kada je pogodio sisteme koji se koriste engleskim jezikom, crv je poslao poruku slijedeaeg sadržaja: "haha i [sic] found your picture!"

Poruku potom ova štetoeina šalje svakom kontaktu koji se nalazi u vašem adresaru. Poruka ukljueuje i link na web-u koji ae kad kliknemo na njega downloadirati maliciozni softver na naše raeunalo koji instalira i otvara backdoor i omoguauje daljnje širenje crva.

Crv je verzija Kelvir parazita koji se prvi put pojavio u veljaei ove godine. Prema podacima tvrtke Akonix do danas vea postoje 103 verzije Kelvira

Crv se širi preko Microsoftovog MSN Messenger instant messaging servisa i inficira sustave Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003 i Windows XP, objavio je Symantec. Više možete pronaai ovdje.

Multilingualni Kelvir je oeito znak da pisci virusa postaju sve inventivniji i da sve više ciljaju na globalno tržište, smatra David Jaros.

U buduanosti se može oeekivati da ae prijetnje instant messaging servisima i peer-to-peer sistemima biti u porastu, priopaeno je iz Akonixa, a te prijetnje neae biti samo ueestalije, vea ae i napadaei raditi na preoblikovanju svojeg malicioznog softvera kako bi prevarili i zaobišli sigurnosne mjere.
Utipkao jadni mi - 26.8.2005. u 13:01*Mora se ispuniti
Cijenjeno ime*:
Drzava*:
E-mail:
 
Komentar*:
 
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0
Copyright ©2005-2008 Web Wiz

Klik na smajlija
da ga dodas u komentar