Pocetak
Razglednice
Bedastoce
Melodije za mobitele
Zid za grafit
Upisite pjesme, price...
Tekstovi, izjave, grafiti
Forum
Mali Chatek
Privatne poruke!!!
Igre
Tko zeli biti milijunas
Pronadjite razlike
Geografija-pikaj i uci
Sudoku
Nagradna
Natjecanje u tetrisu
Natjecanje u mastermindu
Natjecanje u memoryu
Vicevi
SMS poruke
Smijesne slike
Kviz
UvRnUti KViZ-evi!
IQ testovi
Home
E-cards
  Graffiti wall   Write a poem, story...   Win a free game   Forum<   Shout box   Ringtones   Funny texts and stories   Foolish things   Games   Championship in Tetris   Championship in Mastermind   Championship in memory   Jokes   SMS   Quiz   Funny pictures


Komentari

Natrag na price i pjesmice

i msn zaraza
Crv poliglot napada MSN korisnike


Crv se, poput virusa, kopira s jednog raeunala na drugo automatskim preuzimanjem kontrole nad postavkama u raeunalu koje prenosi informacije.

Korisnici Microsoftovog instant messaging servisa u opasnosti su od nove verzije Kelvir crva koji s korisnicima razgovara na njihovom vlastitom jeziku dok ih pretvara u nove žrtve.


Crv, poznat kao Kelvir.HI, u napadnutom sistemu samostalno prekraja jezik poruke napada, rekao je u eetvrtak David Jaros, direktor u sigurnosnoj tvrtci Akonix Systems. Ovaj crv može poslati poruke na engleskom, danskom, francuskom, njemaekom, grekom, talijanskom, portugalskom, švedskom, španjolskom i turskom jeziku.

"Izgleda da crv provjerava koji je jezik u Windowsima konfiguriran za korištenje. Ovo je prvi put da vidimo crva koji najprije provjeri postavke sistema, a zatim šalje specifienu poruku", dodao je on.

Kada je pogodio sisteme koji se koriste engleskim jezikom, crv je poslao poruku slijedeaeg sadržaja: "haha i [sic] found your picture!"

Poruku potom ova štetoeina šalje svakom kontaktu koji se nalazi u vašem adresaru. Poruka ukljueuje i link na web-u koji ae kad kliknemo na njega downloadirati maliciozni softver na naše raeunalo koji instalira i otvara backdoor i omoguauje daljnje širenje crva.

Crv je verzija Kelvir parazita koji se prvi put pojavio u veljaei ove godine. Prema podacima tvrtke Akonix do danas vea postoje 103 verzije Kelvira

Crv se širi preko Microsoftovog MSN Messenger instant messaging servisa i inficira sustave Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003 i Windows XP, objavio je Symantec. Više možete pronaai ovdje.

Multilingualni Kelvir je oeito znak da pisci virusa postaju sve inventivniji i da sve više ciljaju na globalno tržište, smatra David Jaros.

U buduanosti se može oeekivati da ae prijetnje instant messaging servisima i peer-to-peer sistemima biti u porastu, priopaeno je iz Akonixa, a te prijetnje neae biti samo ueestalije, vea ae i napadaei raditi na preoblikovanju svojeg malicioznog softvera kako bi prevarili i zaobišli sigurnosne mjere.
Utipkao jadni mi - 26.8.2005. u 13:01*Mora se ispuniti
Cijenjeno ime*:
Drzava*:
E-mail:
 
Komentar*:
 
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0
Copyright ©2005-2008 Web Wiz

Klik na smajlija
da ga dodas u komentar