Pocetak
Razglednice
Bedastoce
Free Slanje SMS-a
Melodije za mobitele
Zid za grafit
Upisite pjesme, price...
Tekstovi, izjave, grafiti
Forum
Chat
Mali Chatek
Privatne poruke!!!
Igre
Tko zeli biti milijunas
Pronadjite razlike
Geografija-pikaj i uci
Sudoku
Nagradna
Natjecanje u tetrisu
Natjecanje u mastermindu
Natjecanje u memoryu
Vicevi
SMS poruke
Fotografija
Smijesne slike
Kviz
UvRnUti KViZ-evi!
IQ testovi
Home
E-cards
  Graffiti wall   Write a poem, story...   Win a free game   Forum   Chat   Shout box   Send free SMS   Ringtones   Funny texts and stories   Foolish things   Games   Championship in Tetris   Championship in Mastermind   Championship in memory   Jokes   SMS   Quiz   Photos   Funny pictures


Arhiva (Archive)
Novi upisi (New entries)

9892 upisa na 396 stranica (stranica br. 293)
9892 entries in 396 pages (page No. 293)
Njemu
Necu filozofirati puno
samo hocu da se sjetis ponekad nasih dana.Svega sto smo djelili i svega sto smo imali.Nikad te necu prepustiti zaboravu...previse si mi draga..Ljubavi jos te volim...jos zivim za one nase dane....u meni neumire nada da cemo opet bit zajedno...ipak niko nemože da se voli vise od nas dvoje...Sjeti se jos ponekad kako si me zvao..kako si me ljubio...kako milovao...sjeti se svega ibit ec ti jasno da za nas nikad nece biti kasno....
VOLIM TE PUNO...NEDOSTAJES MI
Utipkao Rokerica - 4.4.2006. u 12:16 Komentari ( 0 )

"oni"
.......SVI MUŠKI SU ISTI SVI DODJU S NEKON PRIČON,
KASNIJE KADA NIJE NIŠTA BILO.KADA IH JE JEDNA MATER RODILA,
DRŽE SE ONOG:"ZAVEDI,JE...,PA ODJ....ILI SE VRATE SVOJOJ BIVŠOJ.A TO JE TAKO KAD UVIK IMAJU CRKVU DI ĆE BOGA MOLIT.NISU NAVIKLI BITI SAMI,A I NAVIKLI SU DA JE UVIK PO NJIHOVOM.......
Utipkao imćanka 18 - 4.4.2006. u 11:43 Komentari ( 1 )

JAKO DOBAR SAVJET

http://www.slobodnadalmacija.hr/20060403/novosti01.asp

OTROVNA LJEPOTA SVE VIŠE ISTRAŽIVANJA POTVRĐUJE OPASNOST ZA
ZDRAVLJE OD PROIZVODA KOJIMA SE KORISTI ČAK 60 POSTO ŽENA
BOJE ZA KOSU IZAZIVAJU RAK
LIMFNI ČVOROVI Jedno od posljednjih istraživanja s američkog sveučilišta Yale kaže da dugotrajna upotreba proizvoda za bojenje kose uzrokuje rak limfnih čvorova
LEUKEMIJA I RAK JAJNIKA Studija američkog Nacionalnog instituta za ekologiju zdravlja dokazala je da oni koji upotrebljavaju boje više od 16 godina imaju 2,5 puta veće šanse za obolijevanje od leukemije, dok su na Harvardu dokazali dva puta veći broj raka jajnika kod žena koje boje kosu barem pet puta godišnje
piše Nataša ŠKARIČIĆ

Kozmetička industrija računa da oko 60 posto žena redovito upotrebljava sredstva za bojenje kose, a da se tome pridružuje i sve više muškaraca. Unatoč takvoj masovnosti, javnosti je relativno nepoznato da se godinama vodi ozbiljna znanstvena diskusija o opasnosti proizvoda za bojenje kose za zdravlje, potaknuta rezultatima testiranja na laboratorijskim životinjama koja su nedvojbeno pokazala značajan porast non-Hodkinsonova limfoma, raka mjehura, leukemije, raka jajnika i drugih nezloćudnih bolesti kod žena koje redovito boje kosu!

Odluka na potrošačima
Kancerogena toksičnost pripisuje se uglavnom tamnim bojama za kosu, u rasponu od smeđe do crne, o čemu su objavljene studije u svim ozbiljnim medicinskim časopisima, od publikacija Svjetske zdravstvene organizacije, FDA, do PubMed-a. Pitanje je kontroverzija zbog toga što ni jedno američko ili europsko regulatorno tijelo nije nadležno izdavati odobrenja za promet kozmetičkh proizvoda, osim za pojedine sastojke koji su eventualno laboratorijski testirani.
Mr. Marijan Katalenić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tvrdi kako postoje čvrste indicije da "kompleksni kemijski spojevi koji se nalaze u bojama za kosu" stvarno mogu imati loše djelovanje na zdravlje, no procjena treba li ih upotrebljavati, dodaje, prepuštena je potrošačima zbog niza razloga.
— Postoji dosta studija o kancerogenosti boja za kosu, međutim, njihova je mana u tome što su većinom provedena u laboratorijskim uvjetima, dakle, na životinjama, a rezultati dobiveni pri određenim ekspozicijama toksičnim tvarima. Pitanje je vrlo složeno jer ne znamo što bi pokazala ozbiljna epidemiološka studija koja bi obuhvatila puno žena u duljem razdoblju, i to točno onih koje se farbaju i onih koje ne upotrebljavaju nikakve proizvode za kosu, a to je jako složeno.

Hrvatsko tržište
Dakako, morali bi se utvrditi i točni uvjeti i količina izloženosti potencijalno toksičnim tvarima da bismo mogli točno reći pod kojim uvjetima bojenje kose može povećati rizik od kojeg oboljenja. Ono što je utješno jest da današnji preparati sadrže komponente koje smanjuju penetraciju toksičnih agensa u organizam, jer manje oštećuju kožu i kosu - kaže Katalenić.
Hrvatsko tržište drži se europske pravne regulative pri stavljanju kozmetičkih proizvoda na tržište i točno je da nema zabranjenog proizvoda, nego supstancije.
- Vjerujem da neki proizvođači upotrebljavaju i zabranjene supstancije, no izvan sumnje je da se oni kontroliraju prije stavljanja na tržište i ne puštaju u promet prema važećim pravilnicima RH - kaže Katalenić.
Jedno od posljednjih istraživanja objavljenih u uglednom časopisu "Science Daily" dolazi s američkog Yalea i kaže da dugotrajna upotreba proizvoda za bojenje kose uzrokuje rak limfnih čvorova.
"Otkriće nije iznenađujuće: dugo se zna da su toksični sastojci boja za kosu visoko kancerogeni. Ovo je samo još jedan dokaz opasnosti za zdravlje koju predstavljaju kozmetički proizvodi čiji se sastojci kroz kožu asporbiraju i ulaze u krvotok", komentira Science Daily pozivajući se na istraživanje koje je na Yaleu vodio epidemiolog Tongzhang Zheng.
Stručnjaci s Yalea bune se protiv prakse američke FDA koja dopušta proizvođačima kozmetike da upotrebljavaju vrlo kancerogene i toksične elemente u kemijskim spojevima, a da pritom čak i ne navode listu tih spojeva na deklaracijama. Analiza jednog popularnog parfema, navode za primjer, pokazala je da sadrži 40 toksičnih supstancija za koje se pouzdano zna da uzrokuju rak jetre! Vjerojatno aludirajući na slavni Diorov parfem Poison (otrov) liječnici kažu: Poison? Da, to je pravi otrov!

Opasno je biti lažna brineta
Među ostalim studijama koje se koriste kao dokaz da je opasno biti lažna brineta istaknutije su istraživanje Sveučilišta u Washingtonu koje je prije deset godina pokazalo 50 posto veću incidenciju non-Hodkins limfoma kod žena koje se farbaju, zatim istraživanje američkog Nacionalnog instituta za ekologiju zdravlja koje je dokazalo da oni koji upotrebljavaju boje više od 16 godina imaju 2,5 puta veće šanse za obolijevanje od leukemije i studija s Harvarda o dvostruko većem broju raka jajnika kod žena koje boje kosu barem pet puta godišnje.
Na koncu, dobra vijest za plavuše - stručnjaci drže da svijetli tonovi, osobito boje za umjetne plavuše, nose najmanji rizik.


Frizerke najugroženije

Za pouzdanu tvrdnju da redovito bojenje značajno drastično povećava mogućnost obolijevanja od raka potrebna je pak epidemiološka studija na velikom uzorku žena koja će pokazati porast pobola, a pritom isključiti svaki drugi kancerogeni utjecaj iz okoliša.
Takve su studije rijetke, drži se da ih opstruira upravo masovnost tržišta i kapital kozmetičke industrije, no ipak se pokoje provuklo, poput istraživanja Sveučilišta u Kaliforniji iz 2001. koje kaže da frizerke imaju pet puta veći rizik za obolijevanje od raka mjehura nego opća populacija.

http://www.slobodnadalmacija.hr/20060403/novosti01.asp
Utipkao TEA - 4.4.2006. u 11:25 Komentari ( 0 )

:)))
...ako te ikad napusti sreća i ako ti u očima suza nastane i kad ti mjesec više ne bude sjao, sjeti se da na ovom svijetu postoji netko ko bi za TEBE život dao...
Utipkao miholjcanka - 4.4.2006. u 10:03 Komentari ( 0 )

ZA JOSIPA
...ako ti godine oduzmu nadu, ako ti zli ljudi sreću ukradu, ako ti duša lagano vene, sjeti se da zauvijek imaš MENE

JOSIPE VOLIM TE.....
Utipkao miholjcanka - 4.4.2006. u 09:59 Komentari ( 0 )

Sat..R
Moje srce je stari sat nakon mnogo godina.Posto ljubavi nase nema vec pola godine,moje su kazaljke stale..Umorne,nije bilo tvoje ruke da ih navije pa da opet krenu..I tako stojim,..,.ne kuca mi srce vise za nikog..ni za ista..OVaj sat,srce moje,nemoze da se zaljubi..sve je nekako zahrdjalo,vijci njezosti i poleta su piocrnili,a hrdja se uhvatila i na koluite osjecajnosti i razumjevanja..Neznam jel bui ukras mogla biti? mislim da ne..nijednom covjeku netreba sat koji nekuca...Mozda jednom zatreba tebi,tek onako da na svom oramaru zivota imas jednu uspomenu vise..ne brini,nece me baciti nigdje.to moze samo tvoja ruka.cekat ce te,neizvjesne sudbine,sve moje kazaljke,vijci strai..Cekat ce te srce
Utipkao leejla - 3.4.2006. u 21:25 Komentari ( 0 )

NASI DANI


Ljeto se blizi,
mene srce zebe,
svaki topli dan podsjeca na tebe
opet ce mirisati kava
popodnevna sa balkona,
al nema onog kome se kuvala ona..
opet ce mi prsti ubadati vezove goblena,
vez samoce,vez bola,
gdje je nasa sreca odnesena?
neki drugi parovi biti ce kod kupe na klupama,
ja i ti se sano sjecati nasih dana
-u suzama..

*************
ZIVIS KAO DA ME NEMA,,

Ti zivis svoj zivot,
kao da mene nema,
postala sam zaboravljena tema..
nekog drugog sad volis ludo,
nije li to ipak cudo,
jer to isto si osjecao i za mene..
pa se jos cudim da voljela sam lazi,
moras priznati sada tako vazi,
kad je tudja kuca i tudja je zena
tamo gdje je uvjek bila moja haljina,
pokcustvo moja ruka,moja sjena..
Ti zivis svoj zivot,
bas kao da me nema,
postala sam kao uspomena:
mrtvo slovo s kamena..
jer moja slika sada
kao nadgrobna ploča,
a nase uspomene kao memoari,
nekog drugg lazi i prevari,
samo prva ljubav je od ove jaca...
Utipkao leejla - 3.4.2006. u 21:16 Komentari ( 1 )

VOLIM TE!!!!
tvoja sam bila ja
i drzao si ruku moju
svakoga dana bila sam ta
koja je drzala ruku tvoju

svakoga trena samo tvoja
svakoga trena tvoja sam bila
svakoga trena samo o tebi
samo o tebi zauvek snila

volela sam te ko nikoga pre
i bila sam tvoja mala
volela sam te i bio si mi sve
to si znao i ja sam znala

zato se nadam da jos znas
sta da mi uzmes a sta da das
sta da kazes
a sta da precutis vesto
znam da znas i jos po nesto

da znas da volis
i da me ne das
da znas sa ljubavlju da me gledas

da znas da kazes sve reci
da znas sta moju tugu leci

ti znas da dajes
ti znas da cutis
i da se kajes
i da se ljutis

ti znas da places
kad nesto boli
ti znas da znas
kako se voli

ti znas da grlis
ti znas da ljubis
ti znas ono sto niko ne bi
za sve mogu da zahvalim tebi
Utipkao anjica® - 2.4.2006. u 23:54 Komentari ( 3 )

????
ONAJ ZIVOT CU TESKO ZABORAVITI A NA OVAJ CU SE JOS TEZE NAVICI
Utipkao johnni - 2.4.2006. u 18:59 Komentari ( 1 )

RANA
Kazu treba da oprostim,da zaboravim.Lako je reci,ali kako zaboraviti na ranu i bol koji si mi naneo.Sto se vise trudim da potisnem tugu rana pocne da krvari i rezak bol de li me na dva dela.Jedan deo te prezire,proklinje.Drugi deo...Drugi deo te jos uvek,iako mi je to tesko da priznam sebi,voli.Cujes li njegov vapaj koji ponavlja tvoje ime dok se u daljini cuju zvuci nase pesme.I ovaj momak sto sedi kraj mene ima tvoje oci,a meni se place.Srce se steze,dusa mi cvili,napolju kisa pljusti sve jace,zagor se prolama u ovoj zadimljenoj prostoriji...Oko mene toliki ljudi,a tako sam sama.Svi kazu da ne vredis ni jedne moje suze.Zasto mi to govore kad ja to znam,ali ipak tonem sve dublje u ovo more ceznje i tuge...Shvatam koliko sam slaba.Zaboravljam na tesku ranu,na ovu gorcinu u mojoj dusi i one reke suza koje zbog tebe teku,jer pretvorio si me u robinju tvoje ljubavi.U mojoj glavi paklena zbrka.I evo po hiljadu-prvi put premotavam film u svojoj glavi.Jos uvek osecam ukus tvog poljupca na svojim usnama.Cujem tvoj zvonki smeh dok me privijas na svoje snazne grudi i izgovaras ono cuveno "VOLIM TE"...Ali odjedno film se prekida i ja se vracam u surovu stvarnost.Znam..sad nju ljibis,nju privijas na svoje grudi i kunes joj se na vecnu ljubav.Tipicna repriza,samo je druga glumica glavna..Moja rana jednom ce zaceliti ali ce oziljak ostati..
Utipkao Dark*Angel - 2.4.2006. u 18:46 Komentari ( 6 )

Zasto mi ovo radis ?? :(
Zeljela sam napisati pjesmu
o tome kako sam sretna
kako sam s njim nasla srecu
kako ga prestat voljet nikad necu
Al kome vise lažem nije mi jasno
zasto bar sama sebi nepriznam
da otkad sam s njim
nisam vise ista
Znam volim ga..
Znam voljet cu ga jos dugo
Al kome da nocas krenem....tugo...
Pitam se dal ti vise ista znacim
I dal u meni jos vidis djevojku koju si nekad gledao
ill je sve u tebi pema meni nestalo
Ova veza polako me ubija
neznam gdje cu sa sobom
volim t jos vise
iako osjecam da necu jos dugo biti s tobom
Polako se hladis
ma sto mi to radi
bar me u oci pogledaj
i reci da neolis me vise
a onda ostavi me
obecajem plakat cu tise
necu ti smetati vise...
Al neubijaj me tako hladno
zasluzila to nisam
nisam kriva sto te volim
i sto zelim za nas da se borim...
Samo reci da je kraj
i shvatit cu kunem ti se sve
samo reci vise da nevolis me
I idi nekom
sakrij se od svjeta
a ja u zauvjek ostati prokleta
Jer u ljubavi stvarno srece nemam ni malo
kad volim volim jako
a nitko nezna da mene voli tako...


Utipkao Rokerica - 2.4.2006. u 18:06 Komentari ( 1 )

Tuga...
Tuga...

Ruža je crvena,
More je plavo,
Nebo je modro,
Moje srce prazno.
Ljubav izgubljena,
Sreća pogubljena,
Ti daleko,
Ja zaljubljena.

Savjete slušam,
Sva sam tužna,
Sve pokušam,
Dobim ništa,
Nestade nada,
Samopouzdanje ode,
Više te nema,
Odnesle te vode,
A ja ostala plakati,
Ja i samoća,
Nije lako bez tebe,
Za sve krivim sebe,
Nestali su sretni dani,
Sada me je tuga zarobila,
Svu me popunila,
I sivim danima ispunila.
Katarina Šakić
Utipkao Katy - 2.4.2006. u 13:49 Komentari ( 1 )

djevijka
nemoj plakati djevojko
jer ga tvoje suze ne bole
nemoj ga voljeti dijevojko
jer ga druge vole

nemoj ga zeljeti djevojko
da se on opet vraca
jer kad bi se vratio
zivot bi ti upropastio

nemoj ga kleti dijevojko
tvoje ga kletve ne bole
kleknut ce on pred tebe
kad prestanu druge da ga
vole...
Utipkao gigi - 2.4.2006. u 00:19 Komentari ( 0 )

Zasto drugarice?
Razmisljala sam dugo,
umorna od svega,
imala si ih puno,
zar moras i njega.

Zar si morala
bas s njim da se vidjas?
Svaki moze lako biti tvoj,
a tebi je vazan samo moj!


Ja cu zbog toga dugo patiti,
a tebe nikad necu shvatiti.
Bila sam tuzna,
dok ti si se smejala,
i ja sam to na kraju saznala.

Za sve sto si mi ucinila
mnogo ti hvala!
Kako sad mozes
da gledas me u lice,
bez objasnjenja,
moja drugarice?!

SAMO ZA MOJU "DRUGARICU" S.....
Utipkao Dark*Angel - 1.4.2006. u 22:45 Komentari ( 0 )

Zauvijek
kad dobiješ sreću, čuvaj je dobro, možda se ne vrati nikad više
Utipkao ............ - 1.4.2006. u 19:36 Komentari ( 1 )

Zaista
Treba sede glave razlagati sve što propustili jesmo.Bezposleni popovi i jariće krste.
Utipkao .......... - 1.4.2006. u 15:03 Komentari ( 0 )

Sretno
Voliš li noć,kada oči budne ostanu?Koliko je tereta potrebno,da se duša pretovari?Kako nazivaš jutro,ako ti uzglavlje ne probudi?Mnogo bih te još imala šta pitati...Suvišno!Odgovor ne tržim:sama ga uvek znala,kao i sada.Pitanja tebi ostavljam!
Utipkao ..... - 1.4.2006. u 14:50 Komentari ( 0 )

Sretna jesam
Sretna jesam što TE nemam!Bila bih više,nego bez NIŠTA!IMam san.U njemu sve što srcu prija.Više nego dovoljno za sreću.Tamo mržnja ne doseže.Tamo su moje oči bistrim izvorom,čiste duše ka radosti potekle.I ostaće sve u ovoj torbi sećanja,kao samonikli prkos.I svemu tome PRKOS.
Utipkao SENKA - 1.4.2006. u 13:15 Komentari ( 0 )

Kraj
Oci od suza ti
se sjaje
Jasno i glasno porucuju:
Kraj je!

Ali ja taj kraj
ne zelim shvatiti
I ne mogu vjerovat da cu
zbog tebe patiti

No mozda je ovako
za nas bolje
Sumljali smo i
sumnja je ucinila svoje
Utipkao The Angel - 1.4.2006. u 10:59 Komentari ( 1 )

Crna ruza
Crna ruza u dusi
mi cvijeta
Moje misli su crne
Za mene nema svijetla

Trnje te ruze crne
jako me bode
No to je jedini nacin
To je moj put slobode

Ja kamen sam teski
sto pada na dno mora
Kamen sto zna da
je ovo njegova zadnja zora

I ne bunim se jer ja znam
da spasa mi nema
No zivjet cu i dalje
Barem ko necija sjena
Utipkao The Angel - 1.4.2006. u 10:55 Komentari ( 2 )

EVO ME...
evo prvo da se izvinim sto sam nestala bez traga i glasa...imam puno obaveza zbog gimnazije a i imam nekih problema...evo saljem vam jednu pricu koju nisam ja napisala al je prelepa!!!!!Savrsenstvo paradoksa

Jednom davno, sva ljudska osecanja i svi ljudski kvaliteti nasli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.
Kada je DOSADA zevnula treci put, LUDOST je, uvek tako luda, predlozila:"Hajde da se igramo zmurke! Ko se najbolje sakrije, pobednik je medju osecanjima."
INTRIGA je podigla desnu obrvu, a RADOZNALOST je, ne mogavsi precutati, zapitala:"Zmurke ? Kakva je to igra?"
"To je jedna igra", zapocela je objasnjavati LUDOST, "u kojoj ja pokrijem oci i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada zavrsim sa brojanjem, polazim u potragu, i koga poslednjeg pronadjem, taj je pobednik."
ENTUZIJAZAM je zaplesao, sledilo ga je ODUSEVLJENJE! SRECA je toliko skakala da je nagovorila na igru i SUMNJU i APATIJU koje nikada nista nije interesovalo..
Ali nisu se svi hteli igrati.
ISTINA je bila protiv skrivanja, a i zasto bi se skrivala? I onako je uvek, na kraju, svi pronadju.
PONOS je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mucilo to sto se on nije setio da predlozi igru. OPREZ nije hteo da rizikuje. "Jedan, dva, tri...", pocela je brojati LUDOST.
Prva se sakrila LENJOST, koja se, kao i uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu.
VERA se popela na nebo, ZAVIST se sakrila u senu USPEHA, koji se muceci se, popeo na vrh najviseg drveta. VELIKODUSNOST se nikako nije mogla odluciti gde da se sakrije, jer joj se svako mesto cinilo
savrsenim za jednog od njenih prijatelja.
LEPOTA je uskocila u kristalno cisto jezero, a SRAMEZLJIVOST je provirivala kroz pukotinu drveta. ZANOS je nasao svoje mesto u letu leptira, a SLOBODA u dahu vetra. SEBICNOST je pronasla skroviste, ali samo za sebe!
LAZ se sakrila na kraju duge (laze, bila je na dnu okeana), a POZUDA i STRAST u krateru vulkana. ZABORAV se zaboravio sakriti, ali to nije vazno.
Kada je LUDOST izbrojala 999.999, LJUBAV jos nije pronasla skroviste, jer je bilo sve zauzeto.
Ugledavsi ruzicnjak, uskocila je, prekrivsi se prekrasnim pupoljcima. "Milion", zavikala je LUDOST i zapocela svoju potragu.
Prvu je pronasla LENJOST, iza najblizeg kamena. Ubrzo je zacula VERU kako raspravlja o teologiji s Bogom, a STRAST
i POZUDA su iskocile iz kratera od straha. Slucajno se tu nasla i ZAVIST, i naravno USPEH, a SEBICNOST nije
trebalo ni traziti. Sama je izletela iz svog savrsenog skrovista, pcelinje kosnice. Od tolikog trazenja LUDOST je ozednela, i tako u kristalnom jezeru pronasla LEPOTU.
Sa SUMNJOM joj je bilo jos lakse, jer se ona nije mogla odluciti za skroviste, pa je ostala da sedi na obliznjem kamenu.
Tako je LUDOST, malo po malo, pronasla gotovo sve. TALENAT u zlatnom klasju zita, TESKOBU u izgoreloj travi, LAZ
na kraju duge (laze, bila je na dnu okeana), a ZABORAV je zaboravio da su se uopste igrali.
Samo LJUBAV nije mogla nigde pronaci. Pretrazila je svaki grm i svaki vrh planine i kada se vec razbesnela, ugledala je ruzicnjak. Zasla je medju ruze, uzela suvu granu i, besna i iznemogla, pocela udarati po prekrasnim ruzinim pupoljcima. Odjednom se zacu bolan krik.
Ruzino trnje izgrebalo je LjUBAVI oci.
LUDOST nije znala sta da ucini. Pronasla je pobednika, osecanje nad osecanjima, ali LJUBAV je postala slepa!
Plakala je i molila LJUBAV da joj oprosti. Na posletku, odlucila je zauvek ostati uz LJUBAVI i pomagati joj.
Tako je LJUBAV postala pobednik nad osecanjima, ali je ostala slepa, a LUDOST je prati gde god ide !

anjica(vraticu se)
Utipkao anjica® - 31.3.2006. u 11:42 Komentari ( 1 )

ipak me volis...
Nisi isti ko i svi
to davno sam shvatila
nisi jedan od onih
cije bi poljupce suzama platila
Negovoris mi cesto da me volis
za tebe su to skupe rijeci
al znam da me volis
niko nemože ovu ljubav da sprjeci
Nikada me nisi uhvatio za ruku pred svima
i rekao koliko ti trebam
al znam da sam za tebe jedina
ona najbolja
ona najdraza
koja tvoje mane nezapaža
Vidjela sam te noci u tvojim ocima ljubav
i nisi trebao reci ni rjec
sve sam razumjela
U srce si mi tiho uso
nisam ni primjetila
a vec sam dio tebe postala
Nikada mi nisi saptao njezne rjeci
al samo ti si znao kako moju tugu da izljecis
Nisi nikad bio romanticna dusa
koja ce svaku moju zelju u stvarnost pretvoriti
al jedan pogled tvoj me razara
Nikada nisi drugim govorio koliko me volis
al znali su svi da bez mene nije ti zivjeti
Bilo je jednom dovoljno da mi kažes da sam tvoj razlog zivota
da sam te izvukla sa svakoga dna
da sam tvoja boginja...
i nkad mi vise takvo nesto reko nisi
al znam da tako i dalje mislis
tvoj dodir govori mi sve
da ipak i dalje volis me...
Utipkao Rokerica - 30.3.2006. u 22:32 Komentari ( 2 )

http://www.hercegovina24.de/modules/articles/
Ganga i Pjevanje (1 tekst)

Ganga i Pjevanje
Ako,gango,ja zapivam tebe
kad sam jadan zaboravin sebe.

Alaj volim salu i pivaca,
a ne volim tuzna promatraca.

Boze Mili,dobro li se slaga,
momak piva,a cura mu Ganga.

Da je Bog da moje grlo jasno,
culo bi se sve u selo Rasno.

Disi Pajdo Izucija Gangu?
Duvan gonec u Grude na vagu!

Gangi,gango, i meni si draga,
da si gora od crnoga vraga.

Gangi malo gangilo se samo!

Gango moja gangat cu te i ja,
kad te ganga cila Ercegovina i Dalmacija.

Gango moja,gangusice stara,
ko te nezna ne vridi pet para.

Gango moja, ko te izmislija,
bozijeg raja nevidija.

Gango moja, o moj razgovore,
Veselis me kad mi je najgore.

Gango moja, ostavit te necu,
dokle traje Dernek na Lovrecu.

Gango moja, tradicijo stara,
ti si lipa, da ti nema para.

Grlo moje, jos da mu je para,
cula bi ga cetiri kotara.

Grlo moje, veselo i jasno,
uvik piva i rano i kasno.

Ja cu pivat,ja ne mogu sutit,
Drustvo moje nemoj te se ljutit.

Ja cu pivat,pivat je milina,
i nasa je pivala strina.

Ja cu pivat u svakoj minuti,
sta je bolji oni koji suti.

Ja cu sada zapivati Gange,
pa nek me Svabo Zaveze u strange.

Ja ne pivam da me selo cuje,
nego da mi srce ne boluje.

Ja te Gango zaboravit necu,
dok mi smrtnu ne upale svijecu.

Kad zapiva moja glasna dusa,
pola sela ustane da slusa.

Kad zapivam,ko iz kalendara,
cuje ljubav i nova i stara.

Moje srce vene kad ne piva,
ko Meslidjan kad se nezaliva.

N epivam ti Majko od veselja,
samo eto da me prodje Zelja.

Ocu pivat,ocu galamit,
Da ga vidim ko ce mi zabranit.

Odkad nismo zapivali Boze,
pa se grla nemogu da sloze.

Ova pisma nikoga ne vrijedja ,
Koga vrijedja nek okrene Ledja.

Pivaj,ori,Golube u Gori,
Sto je tuzno nek se razgovori.

Pivalo bi mlado grlo moje,
al nemore srce bolesno je.

Pivam Gangu kada Idem na vagu,
kad na vagu ode sve ka vragu.

Seljak bio,Gradjanin se pravi,
Oce Gango da te zaboravi.

Zapivajte joj moji Bili zubi,
kad je zaspala nek se i probudi.

Zapivat cu da cu priko volje,
na daleko cut ce zlato moje.

Zapivat cu taman ginut da cu,
nek se piva dok je glava ziva.

Zbogom selo i u selu ljudi,
Ganga moja vise vas ne Budi...
*************************************************
LJubav (1 tekst)
Kako se Gangalo o LJubavi...
LJUBAV

Da zna zora sto je ljubav moja,
nebi zora svanula do Bova.

Kad se dvoje voli iz malena,
to je ljubav nezaboravljena.

Kad se vole dva goluba bijela,
dzaba govor citavoga sela.

Ko se i kad volio i s kime,
uvik rada pogleda za njime.

Ko se voli pa mu ne uspije,
Boze mili,puno jadan ti je.

Ko zavadi,curu i jarana,
Zito sija nicala mu Trava.

LJubav moli i Gine i Vene,
u koju se umisaju Zene.

LJubav mori i u Greblje sprema,
jadan ti je ko ljubavi nema.

LJubav sime ne sije se samo,
to je sime koje nice samo.

Nije vedro kad ima Oblaka,
nije ljubav svacija jednaka.

Nije Ljubav narasla na Grani,
vec na Srcu na LJevoj strani.

Niko nezna sta su muke Gorke,
na rastanku momka i divojke.

Nisu pare ni dinari blago,
vec je blago sto je komu drago.

Ne voli se Lipo ni Bogato,
vec se Voli sto je Umiljato.

Neven vene,i u Casu pada,
Oj LJubavi,Najlipsa si sada.

Oj Ljubavi od sezdeset gradi,
sto od moje mladosti uradi?

Plava Ruza najbolje mirise,
Uvik neko za nekim Uzdise.

Sjajna zvizda poleti pa stade,
ona nesto o ljubavi znade.

Stara Ljubav vridi i valjade,
po sto puta ponovit se dade.

Tesko onom ko je LJubomoran,
uvik mu je Zivot nepovoljan.

***************************************************
Divojke o LJubavi (1 tekst)
Kako su Divojke pivale o LJubavi
DIVOJKE O LJUBAVI

Cosaj dragi,ljubav ne ladi,
cosat cemo,oboje smo mladi.

Ciganka mi gatala na travi,
da ja nemam srice u ljubavi.

Da je moja ljubav navr Bora,
i bor bi se osusiti mora.

Da me dragi tvoja ljubav izda,
nebi bilo ni miseca ni zvizda.

Dodji dragi milo oko moje,
ja poludi bez ljubavi tvoje.

Ja boleujem godina deveta,
od LJubavi,nisam od tereta.

Ja izgubi od LJubavi kljuce,
pa mi srce normalno ne tuce.

Ja od lole dvi godine mladja,
ljubav mi je od secera sladja.

Ja se dragi,zaljubila ute,
pa bez tebe nemogu ni minute.

Ja umirem grob mi se otvara,
zbogom ljubavi i mladja i stara.

Kako su nam lipi dani bili,
dok smo tajnu ljubav provodili.

Ko je mene volio i voli,
njegovo ce srce da oboli.

Kolko me moja LJubav kosta,
samo znade Splitska vojna Posta.

LJubav dragi, na pamet mi pala,
pa mi nije vecerati dala.

LJubav dragi, na srce se pise,
ne na papir di se lako brise.

LJubav nova,kazu da je bolja,
mene stara kroz srce para.

LJubav stara,namom srcu spava,
nit kud ide nit se kom javlja.

LJubav sime ne sije se,mamo,
specijalno pa iznikne samo.

Moj dragane Nevene iz Case,
sto je bilo od LJubavi nase?

Nisam znala mojeg mi imena,
da je ljubav gora od Pelima.

Oce mali Ljubav da Ponovi,
nije ljubav pare ni bonovi.

Od Ljubavi nije umro niko,
od nas dvoje mora jedno,Dikooo.

Od LJubavi nema veceg jada,
jos ak se zaljubis u Gada.

Veni,dragi da ne venem sama,
jer je jedna ljubav medju nama.

Voli dragi koga oces sada,
i meni si volio nekada.

Voljela sam i voljena bila,
sad me moja ljubav napustila.

Zao mi je svakoga minuta,
s kime stado´nekoliko puta.

***********************************
Divojke o Gangi Pivanju (1 tekst)
Ovde isto tako i Divojke su znale da pivaju o Gangi i Pivanju...
Divojke o Gangi i Pivanju
Cuj me moja iz daleka lolo,
ja cu pivat ti odjekuj goro.

Da je meni Sljivove Rakije,
pivala bi do Svete Marije.

Gango moja da mi tebe nije,
ne bi znala ni za kakve Grije.

Gango moja Gangala te Lola,
oko kuce,oko moji Dvora.

Gango moja gangala te Nebi,
da se nisam rodila u tebi.

Grlo moje sitno podcikuje,
daleko je dragi pa necuje.

Grlo moje za pivanja Lipo,
samo stani pa poslusaj,Dikooo.

Il pivala glasno il polako,
moj me dragi necuje nikako.

Ja cu Pivat a ti dragi pazi,
koja pisma od srca dolazi.

Ja cu pivat a ti mali prati,
koja ce ti pisma na srcu ostati.

Ja cu pivat dragi ce basirat,
pa cu gledat oce li pasirat.

Ja vesela Fala dragom Bogu,
ku god idem Zapivati Mogu.

Ja pivala i cuvala Ovce,
moje grlo-Divojacko zvonce.

Ja Pivala,Lola bolovala,
pa mu moja pisma dilovala.

Ja zapivala,majka sina zove,
eno piva propast kuce moje.

Kad mi Lola zapiva Kroz selo,
ja se dignem,Srce mi veselo.

Kad zapivam,i Bogu se smili,
disi dragi razgovoru Mili.

Kad zapivam ja i seka Mladja,
ustavlja se na jezeru Ladja.

Kad zapivam tri me gore cuju,
cetri se Lole obraduju.

Kad zapivam i malo zazmirim,
u tri momka srce uznemirim.

Kad zapivam veselo i rado,
cuj me moja nadaleko nado.

Oj pivacu,Baci mi Narncu,
ja sam tvoja,Naranca je Moja.

Ocu pivat dosla me je volja,
skupa cemo ja i Lola moja.

Pivaj seko i sedam Rodica,
nek Dusmane potrese groznica.

Pivala bi ne mogu od tuge,
sve se moje poudale druge.

Pivala bi pivat mi se neda,
moj me lolo iz birtije gleda.

Veseli su moje majke dvori
dok u njima moje grlo ori.

Veselu me rodi moja Mati,
pa te Gango Mogu uvik Zapivati.

Zapivajmo pratila nas sreca,
nas dvi sestrice i rodica treca.

Zapivajte,nikad vas ne bilo,
ja ne mogu,daleko mi milo.

Zapivat cu i ako sam Zena,
nisu moja usta zatvorena.

Zapivat cu srcu mi je Lasnje,
makar da cu i zaplakati Kasnje.
************************************************
Momci o Gangi Pivanju (1 tekst)
Ovde mozete viditi kako su nekada Momci pivali pisme o Gangi i Pivanju...
Momci O gangi
Digni gangu,nisi ostario,
ako si se, pobro, Ozenio.

Digni jednu,nije mrtva glava,
sinoc me je strai zafrkava.

Gango moja da mi nije tebe,
ja bi davno ozenija sebe.

Gango moja,i moj did te piva,
pa cu i ja dok me bude ziva.

Gango moja, ja te ganga nebi
da se nisam rodija u tebi.

Gango moja i pivanje moje,
svake sam te naucio boje.

Gango moja, svugdi sam te piva,
pivat cu te dok me bude ziva.

Grlo moje,dat cu ti kolaca,
nemoj ruzit majcina pivaca.

Grlo nase,oce da becari,
nemoj te nam zamirati stari.

Ja iz Jara Tadije Buvaca,
nema vakog u selu pivaca.

Kad Braba zapiva pa stane,
svaka kaze:Cijeli je Nane?

Kad Becari Gange zapivaju,
prozori se curski otvaraju.

Kad zapivam ja i moja Baba,
sva se trese Bobanova Draga.

Kad zapivam u zelenom gaju,
moju malu suze oblivaju.

Nema moga skim bi pivat moga,
nema moga brata rodjenoga.

Ne zeni me cacino imanje,
nego ganga i pivanje.

Opivat cu Drinovce i Ploce,
Skilnju NJivu i Cerove Doce.

Od kad nismo za Miloga Boga,
zapivali jednu do drugoga.

Ova moja Gangusica znade,
di god koja curica imade.

Pivaj,brate,jedan do drugoga,
nedaj boze jedan bez drugoga.

Pivaj brate nek se kuca ori,
ko je tuzan,nek se razgovori.

Sori gangu,nek se brda ore,
nek se tuzne majke razgovore.

Sve bi svoje prigorija jade,
da mi draga zapivati znade.

Sipovaca rodila rogacom,
mene majka gojila pivacom.

Treni jednu nije mrtva Glava,
sedam dana nisam spava.

Zapivajmo nas tri rodijaka,
isprid kuca nasi Divojka.

Zar Ne Poznas mala Grlo Moje,
kad zapivam iznad Kuce Tvoje?.
****************************
http://www.hercegovina24.de/modules/articles/
http://www.hercegovina24.de/modules/articles/
Utipkao medena - 30.3.2006. u 22:30 Komentari ( 0 )

Lepo ti proleće ravnico
Znam da si i više nego blizu.Da svaki trag,koji ostavio si bežeći daljinom,tobom odiše.Nismo imali vremena,koliko ni snaga oprostiti se.Znao si, koliko mene ponećeš bezdlano.Voleti tek,da ne osetiš ukus prošlog.Sanjati,da bi mogao spavati.Tvoja sestra rećiće gde da me nađeš.Tvja malena iz grada naše mladosti.Javi se!
Utipkao SENKA - 30.3.2006. u 17:34 Komentari ( 0 )

Miris Ruza je na tvojim usnama
volim jedno oko plavo ljubav mi je svoju dalo...
Utipkao medena - 30.3.2006. u 12:49 Komentari ( 0 )

Stranica (Page):   << Natrag (Back)   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292  293  294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   Napred (Next) >>